Uppdaterad information om vår verksamhet (Covid-19) 2020-11-13

Hej alla medlemmar i Team Kungälv!

Vi i styrelsen har nu haft ytterligare ett par styrelsemöten där vi bl.a. har diskuterat klubbens hållning avseende covid-19 och hur vi kan bidra till att hålla nere smittspridningen i vårt samhälle. Det styrelsen har kommit fram till är att vi inte förespråkar gemensamma träningar i klubbens regi. Simningen för triathlonsektionen i Oasen ställdes in omgående då Folkhälsomyndighetens förnyade rekommendationer för Västra Götaland trädde i kraft den 29 oktober och nu utökar vi alltså rekommendationerna till att gälla all organiserad träning i klubbens regi.

Vi i styrelsen tycker självklart att det är tråkigt att behöva fatta detta beslut, men med tanke på det läge som smittspridningen befinner sig i så var beslutet inte särskilt svårt. Vi måste alla hjälpas åt och göra det vi kan för att minska smittan och belastningen på vården!

Trots rekommendationen att inte träna organiserade träningar tillsammans så vill vi ändå verkligen uppmana till fortsatt träning, vilket kanske aldrig har varit viktigare än nu i dessa tider. För att må bra psykiskt så är en viktig pusselbit att må bra fysiskt!

Som tur är så finns det ju också alternativ till att ses fysiskt och träna ihop ???? Ett ypperligt tillfälle till gemensam träning är exempelvis de digitala cykelpassen som Team Kungälv kör ihop med Friskis och Svettis kl 19:15 på söndagar. Sök efter gruppen ”Zwiftriders F&S och Team Kungälv” på Facebook för mer information.

Om någon nu har undrat så vill vi också passa på att skicka med att vi inte alls har glömt av den 10-årsfest som var planerad att hållas under denna höst! Som alla säkert förstår är det inte aktuellt med några gemensamma festligheter detta år, men trots att planeringen för festen ligger lite på is just nu så kommer klubben att ta nya tag kring detta när läget och rekommendationerna förbättras. Den som väntar på något gott! (kan förhoppningsvis ha ett 11-årsjubileum att se fram emot????)

Vi önskar er en fortsatt fin träningshöst!

//Styrelsen

Vill du läsa i dokumentform så hittar du det här: Medlemsinformation covid-19_201113. Där finns även länkar till relevanta källor.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/637a2276a5cf4928806fab923c089ee8/beslut-lokala-allmanna-rad-vastra-gotaland.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Länkar till inköpsställen

Älvängen Cykel

 Copyright © 2023 Team Kungälv.  Leverans av MyClub & WeWebb