Träning

Team Kungälvs skid- och rullskidsektion är medlem i Svenska Skidförbundet. Vi är numera en aktiv sektion året runt och gruppen växer stadigt.

Vår grupp består av allt från rutinerade Vasaloppsåkare och deltagare i Nordenskiöldsloppet och Klarälvsloppet, till nybörjare som tränar för Klassikern eller första loppet under Vasaveckan. Alla är välkomna!

Grunden är att vi gillar att träna tillsammans, och engagemang från både gamla och nya medlemmar bidrar till utveckling vid träning, tävling och socialt.

Vi använder främst Facebook-gruppen Team Kungälvs Skidsektion & Rullskidor för kommunikation kring träningar och evenemang, men vi försöker även hålla kalendern på hemsidan uppdaterad.

Under höstterminen, med start i slutet av augusti, har vi organiserade teknikträningar på rullskidor i Rollsbo industriområde på tisdagskvällar. Träningen bygger på att vi hjälps åt och att mer erfarna medlemmar delar med sig av tips och lägger upp träningarna.

Utöver teknikträningarna håller vi rullskidträningen igång hela året genom gemensamma rullskidsrundor och medverkan i olika lopp. Under barmarkssäsongen tränar vi ibland skidgång i slalombacken och styrketräning i utegymmet i Fontins motionscentral.

Huvuddelen av träningen på snö sker enskilt, men vi samåker även till närliggande skidanläggningar för att träna tillsammans.

Varje år brukar vi anordna längdskidsläger helgen vecka 4 i tex Sälen, Idre och Orsa Grönklitt. Fin längdträning varvas med go gemenskap.

Ibland har vi även träningsdagar med gästtränare på snö eller rullskidor

Skyddsglasögon vid all organiserad träning, hjälm och varselkläder vid träning på rullskidor samt pannlampa vid behov.

Självklart är du välkommen att prova att träna med oss några gånger innan du blir medlem!

Länkar till inköpsställen

 Copyright © 2023 Team Kungälv.  Leverans av MyClub & WeWebb