Träning och Lopp 

Team Kungälvs landsvägssektion är medlem i Svenska Cykelförbundet.

Vi är ett gäng vuxna cyklister som gillar att träna och köra motionslopp tillsammans. Det är inga krav på kapacitet, ambition eller kunskap. Alla är välkomna! 

Vi använder främst Facebook-gruppen Team Kungälv Landsväg för kommunikation kring träningar och evenemang, men vi försöker även hålla kalendern på hemsidan uppdaterad. För specifika evenemang, som tex Vätternrundan eller Träningsläger, brukar det startas nya grupper vilket annonseras på Team Kungälv Landsväg. 

Läs mer om att Cykla i Grupp här på hemsidan. 

Träning 

Januari – Mars 

I början av året har vi vanligtvis ingen organiserad träning men håll utkik på Facebook efter gemensamma Swift-rundor eller rundor med gravel eller mountainbike. 

Mars – Juni 

I slutet av mars brukar det vara möjligt att ta fram landsvägscykeln. Detaljer kring rundorna står framför allt på Facebook men vecko-upplägget brukar se ut så här. 

Tisdagar – Intervallrundor. Samling kl 17:50 vid Solgärde Vårdcentral 

Torsdagar – Intervallrundor, Samling kl 17:50 vid Solgärde Vårdcentral 

Söndagar – Distansrundor, Samling 8:50 vid Solgärde Vårdcentral (om inget annat angivits på Facebook) 

Mer om upplägget på de olika rundorna står på Träningspass här på hemsidan. I april brukar vi också arrangera ett träningsläger i Laholm, håll utkik på Facebook så du inte missar detta!

Juli – September 

Efter Midsommar är schemat mer flexibelt men det finns gott om möjligheter till gemensamma rundor. Det brukar åtminstone vara en distansrunda per vecka. Håll koll på Facebook efter initiativ eller bjud in till en egen runda!

September – December 

I slutet av året blir det mer sporadiska rundor på gravel eller mountainbike. Dessa publiceras på Facebook. I december brukar det bli en eller flera julmarknadsrundor, oavsett väder! 

Motionslopp 

Team Kungälv IS är med i Svenska Cykelförbundet. Det innebär bland annat medlemmar kan anmäla sig till motionslopp/tävlingar som kräver medlemskap i ansluten förening. Genom att vara medlem i Team Kungälv finns även möjlighet att anmäla sig i tävlingsklass, när sådan finns.

Vid motionslopp och tävling bör alltid klubbens klädpolicy följas då du som medlem representerar Team Kungälv.

Som medlem är det lätt att få tips från klubbkamrater om olika lopp både när vi träffas och via sektionens Facebookgrupp. Vi samåker gärna i enlighet med klubbens resepolicy. All aktivitet i klubben bygger på engagemang från oss som medlemmar, och initiativ till gemensamt upplägg till olika lopp uppmuntras.

Team Kungälv blev till på grund av det gemensamma intresset för att cykla Vätternrundan och lite så är det fortfarande. Vanligen har Team Kungälv en eller flera hastighetsgrupper till start på Vätternrundan och det brukar också ordnas med möjlighet till gemensamt boende för de som önskar det. Uppstartskommunikation kring Vätternrundan publiceras i Team Kungälv Landsväg på Facebook men brukar sedan flytta till separata Facebook-grupper. 

Det är dock intresset som styr vilka lopp som vi deltar gemensamt i och det är inget som säger att vi måste köra just Vätternrundan varje år. Det finns många fina lopp att köra, både i Sverige och på annat håll. Vi försöker att koppla ihop cyklister som skall cykla olika lopp så man kan samåka och boka gemensamt boende. Under perioden maj – september brukar det bli 3-4 stycken gemensamma starter utöver Vätternrundan. Detta publiceras i Facebook-gruppen.  

Är det något lopp du vill ha sällskap på så tveka inte att ställa frågan på Team Kungälv Landsväg på Facebook, kanske är det fler som vill följa med! 

Länkar till inköpsställen

 Copyright © 2023 Team Kungälv.  Leverans av MyClub & WeWebb