Förbunden

Team Kungälv är med i:

Svenska Cykelförbundet och Göteborgs Cykelförbund

Svenska Triathlonförbundet

Svenska Skidförbundet.

Svenska Cykelförbundet

Varför är vi med Göteborgs Cykelförbund och Svenska Cykelförbundet?
Styrdokument som ligger hos svenska cykelförbundet som ligger till grund för vår gemensamma idrott. http://scf.se/forbundet/dokument/

Vad gör förbundet för mig?
Göteborgs Cykelförbund arbetar väldigt lite för den enskilde idrottaren utan mer för distriktets cyklister och för att underlätta verksamheten. Precis som i en lokal förening är förbundet delvis sina medlemmar. Till i år har vi sökt styrelsemedlem som kan representera motionsklubbarna i distriktet och har nu fått in en sådan från Hisingen CK. 
Om man vill detaljstudera förra året är det en god idé att läsa dokumenten från årsmötet. Inte underhållning men de ger en god uppfattning om verksamheten. Det kan även vara en god idé att följa oss på facebook. Vi har stora svårigheter att nå ut till medlemmarna men den kanalen funkar ganska bra.

Vad gör förbundet för Team Kungälv?

  • Team Kungälv är en cykelklubb där medlemmarna vill lösa en licens för att köra olika sanktionerade cykellopp. För att kunna få en licens är det lättast att vara med i en klubb ansluten till förbundet. Kanske är det därför ni är med?
  • Team Kungälv vill anordna lokala tävlingar så att distriktets cyklister har bra tävlingar på olika nivåer på hemmaplan? Då kan man i vissa fall få hjälp med kostnader för bana.
  • Team Kungälv kanske vill vara med och cykla i den lokala tävlingsserien? Då ska man vara med i en Klubb med licens. Dessutom är det gratis!
  • Team Kungälv har kanske nybakade cyklister som vill testa sin första tävling? (Det har vi alla) Då kan man få köra i motionsklassen och förbundet betalar licens och försäkring.
  • Team Kungälv kanske vill att cyklister i distriktet har en röst mot myndigheter som vill begränsa tillgången till MTB? Då är det bra att veta att förbundet för diskussioner med kommuner och markägare.
  • Team Kungälv är kanske intresserade av utbildning? Då är det bra att veta att man har tillgång till idrottsutbildningar och även finansiering via idrottslyftet i vissa fall.
  • Kanske är det så att Team Kungälv vill bli distriktsmästare i någon cykelgren? Då måste man vara med i en i distriktet ansluten förening.
  • Team Kungälv kanske helt enkelt vill ta del av det kontaktnät och gemenskap det innebär att ha en riktig idrottsförening.

Länkar till inköpsställen

 Copyright © 2023 Team Kungälv.  Leverans av MyClub & WeWebb