Historia

Grunden till Team Kungälv startade runt 2002 med några entusiaster som cyklat Vätternrundan i egen regi men gärna vill göra det tillsammans istället. Efter att ha träffats i Motala i samband med Vätternrundan togs initiativet till gemensamma cykelträningar på hemmaplan, med utgångspunkt från Kungälvsparken. Dock var det inte så många som var med och cyklade i början, för det mesta var de inte fler än tre stycken. När det väl var dags för Vätternrundan fick de möjlighet att följa med Transporttjänst- och Hyrservicegänget som fanns i Kungälv och ta del av deras väl fungerande organisation.
 
Åren rullade på och det blev fler och fler som anslöt sig till träningspassen. Man gick samman och ordnade boende och buss till Vätternrundan som fortfarande var målet för nästan alla.
År 2010 var det dags att slå slag i saken och Team Kungälv Idrottssällskap bildades. I samband med detta bildades även ett seniorlag som var redo att ge sig ut och tävla i Team Kungälv namn och färger.
 
2012 anordnade vi vår första egna tävling; Kexrundan. I strålande solsken fick de ca 300 premiärcyklisterna ta sig runt på våra vackra vägar i kommunen. Tävlingen sedan varje år men nu under namnet Kungälvsrundan. I samband med pandemin 2020 blev Kungälvsrundan inställd och har sedan dess inte genomförts. Nytt regelverk för skyltning av statliga väger har gjort genomförandet betydligt svårare
 
Tack vare entusiastiska och arbetsvilliga medlemmar har vi nu ca 400 medlemmar och omfattar landsvägscykling, MTB, MTB Kids, MTB Enduro, triathlon, skidor och löpning med flera träningstillfällen varje vecka.

Länkar till inköpsställen

 Copyright © 2023 Team Kungälv.  Leverans av MyClub & WeWebb