Motionslopp / Tävlingar

Team Kungälv IS är med i Svenska Skidförbundet. Det innebär bland annat medlemmar kan anmäla sig till Vasaloppet och andra motionslopp/tävlingar som kräver medlemskap i ansluten förening. Genom att vara medlem i Team Kungälv finns även möjlighet att anmäla sig i tävlingsklass, när sådan finns.

Vid motionslopp och tävling bör alltid klubbens klädpolicy följas då du som medlem representerar Team Kungälv.

Många medlemmar deltar aktivt i motionslopp och tävlingar, både på längdskidor och rullskidor.

Som medlem är det lätt att få tips från klubbkamrater om olika lopp både när vi träffas och via Facebook-gruppen Team Kungälv Skidsektion & Rullskidor . Vi samåker gärna i enlighet med klubbens resepolicy. All aktivitet i klubben bygger på engagemang från oss som medlemmar, och initiativ till gemensamt upplägg till olika lopp uppmuntras.

 

Tips på lopp/tävlingar

Vasaloppets vintervecka är för många årets stora träningsmål och varje år deltar flera av klubbens medlemmar i något av loppen. Vissa år har vi även gemensamt boende.

Det finns gott om skidlopp som är seedningsgrundande för Vasaloppet både i närområdet, längre norrut och utomlands. Utöver dessa finns även ett antal seedningsgrundande långlopp på rullskidor på olika platser i Sverige.

Birkenbeinerrennet i Norge går årligen ett par veckor efter Vasaloppet och brukar avsluta Ski Classics. Den 14 – 16 mars 2024 ordnar Team Kungälv för första gången gemensam resa till loppet med boende och samåkning. Mer information finns under Evenemang i sektionens Facebookgrupp. Om du som medlem inte använder Facebook, kan du givetvis även kontakta oss på medlem@teamkungalv.se för att få mer information och anmäla dig.

Utöver större och mer etablerade tävlingarna finns en del mindre lopp. Ett av dessa som vi i Team Kungälv gärna åker tillsammans till är det trivsamma Träningsloppet Tyftrullen på Tjörn. Träningsloppet är lättåkt på 20 km och passar både nybörjare och rutinerade åkare.

Länkar till inköpsställen

 Copyright © 2023 Team Kungälv.  Leverans av MyClub & WeWebb