Motionslopp/Tävlingar

Det finns många roliga cykellopp runt om i Sverige och i Göteborgstrakten, men även om vidgar området lite eller mycket!
Team Kungälv blev till på grund av det gemensamma intresset för att cykla Vätternrundan, och lite så är det fortfarande. Men idag är vi betydligt fler och likaså intresset för att cykla motionslopp så vi genomför också fler lopp än tidigare.
Nedan har vi samlat ett axplock av motionslopp i närregionen och även lite längre bort.
Förutom vårt eget lopp Kungälvsrundan så är Vätternrundan ett återkommande lopp där klubben också arrangerar boende. Detsamma har det varit de två senaste åren kring Tre Berg som är ett väldigt välarrangerat och utmanande lopp. Lite närmare kan Hisingen/Västkusten runt rekommenderas varmt, välarrangerat och olika längder efter humör.

Vi är också många som återkommer till Orust Runt och Tjörnrundan varje år! Sist och långt ifrån minst (gällande höjdmeter) är Gran Fondo Kungsbacka som går runt Lygnern.
Tar vi oss lite längre bort är Siljan ett vackert och välarrangerat. Några år har vi även haft gemensamt boende. Vill man testa på att nästan vara professionell cyklist så skall man bege sig till Vattenfall Cyclassic eller NoveColli GranFondo, se nedan för mer info.

Kika även på http://www.scfmotion.se/ och http://motionskalender.se/ för fler lopp på landsvägscykel och mountainbike med varierande längder.

X