[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section” background_image=”http://www.teamkungalv.se/wp-content/uploads/2017/02/DSC_0162_small2-1.jpg” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”on” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Historia” background_layout=”dark” text_orientation=”center” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”]

Historia

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”Sektion” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][et_pb_row admin_label=”Rad” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Grunden till Team Kungälv…” background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.50″]

Grunden till Team Kungälv startade runt 2002 med några entusiaster som cyklat Vätternrundan i egen regi men gärna vill göra det tillsammans istället. Efter att ha träffats i Motala i samband med Vätternrundan togs initiativet till gemensamma cykelträningar på hemmaplan, med utgångspunkt från Kungälvsparken. Dock var det inte så många som var med och cyklade i början, för det mesta var de inte fler än tre stycken. När det väl var dags för Vätternrundan fick de möjlighet att följa med Transporttjänst- och Hyrservicegänget som fanns i Kungälv och ta del av deras väl fungerande organisation.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Åren rullade på…” background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.50″]

Åren rullade på och det blev fler och fler som anslöt sig till träningspassen. Man gick samman och ordnade boende och buss till Vätternrundan som fortfarande var målet för nästan alla.

År 2010 var det dags att slå slag i saken och Team Kungälv Idrottssällskap bildades. I samband med detta bildades även ett seniorlag som var redo att ge sig ut och tävla i Team Kungälv namn och färger.

2012 anordnade vi vår första egna tävling; Kexrundan. I strålande solsken fick de ca 300 premiärcyklisterna ta sig runt på våra vackra vägar i kommunen. Tävlingen har fortsatt varje år sedan dess men nu under namnet Kungälvsrundan.

Tack vare entusiastiska och arbetsvilliga medlemmar har vi nu vuxit till 500 medlemmar och omfattar landsvägscykling, MTB, MTB Kids, triathlon, skidor och löpning med flera träningstillfällen i veckan.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Länkar till inköpsställen

Älvängen Cykel

 Copyright © 2023 Team Kungälv.  Leverans av MyClub & WeWebb